I’m like a Bird

Dette års forestilling har titlen “I’m like a Bird”, og der er hentet inspiration fra klassiske fortællinger som “Den grimme ælling” af H.C. Andersen og “Ørneflugt” af Henrik Pontoppidan. historierne giver hver deres bud på dannelsen af mennesker, hvilket også er det som dette års forestilling handler om. Derudover er en del af inspirationen også hentet fra den udvikling som en elev på Elbæk Efterskole gennemgår på 10 måneder, hvor de dannes og udvikles i mødet med andre unge mennesker.

Forestillingen illustrerer en dannelsesrejse, der viser hvordan man udviklet sig som person, og hvordan man præges af forskellige situationer. Forestillingen viser, hvordan vi bliver påvirket både af vores arv, men også af det miljø, hvor vi færdes og de mennesker vi omgås. Undervejs i forestillingen spejler hovedpersonen sig i en masse andre typer og universer, og bliver præget af dem, hvilket vi viser i form af nogle spejlinger og hashtags.

Storyline

Sønnen bor hjemme, hvor han konstant rettes på af faderen, der ikke tilfreds med, hvad sønnen foretager sig. Moderen derimod gør alt hvad hun for at trøste ham og forsikre ham om, at han er god nok, men alligevel belsutter sønnen sig for at flyve fra reden og rejse hjemmefra. Han håber på et bedre liv ude og på at finde sig selv på sin rejse.

Det første univers han møder gør ham utryg og bange, men en pigeven, der har sneget sig med på rejsen tilkendegiver sig. Sammen drager de to venner ud i verden, hvor de begge præges på hver deres måde af det de oplever og de miljøer og universer som de befinder sig i. Fra hvert univers bliver tager sønnen noget med videre, får flere erfaringer og udvikler sin identitet.

De to venner havner på deres rejse pludseligt i et barskt miljø, hvor to bander kæmper om magten og ejerskab på markedet for narkotiske stoffer. Pigen har svært ved ikke at lade sig lokke af det hårde, men spændende og manipulerende miljø, og hun ender i et misbrug. Nu er spørgsmålet så, om sønnen kan nå at redde hende og vende sikkert hjem til sine forældre eller om hans rejse ikke er slut endnu?

Se billeder fra dagene med forberedelserne her og fra selve performance forestillingen 2018 her og her

Se performance forestillingen 2018 “I’m like a Bird” her↓ – HUSK lyd.