Cykling – Tour de Berlin

Lysten og viljen til ca. 700 km. i benene fra Elbæk Efterskole til Berlin er alt, hvad det kræver! Vi har hvert år flere elever, der cykler til Berlin i stedet for at tage bussen. Kom med på en uforglemmelig og fantastisk tur ned gennem Danmark og det nordlige Tyskland med mål i Berlin.

Siden 2014 har en mindre flok af vores elever, nogle forældre og et par lærere cyklet til Berlin. Hvorfor udfordrer vi nogle af eleverne til at cykle med til Berlin? Hør svaret her

Det er en cykeltur ned igennem det smukke bakkede østlige Jylland og gennem de tidligere danske hertugdømmer. Vi krydser den gamle grænse imellem Øst- og Vesteuropa og cykler langs Elben. Vi slutter af i Tysklands hovedstad og kører ind på Brandenburger Tor. Turen til Berlin på cykel er delt op i 5 etaper, hvor der hver dag skal cykles 130-140 km.

1. etape er fra Elbæk til Kruså, ca. 150 km.
  2. etape er fra Kruså til Bad Segerberg, ca. 155 km.
  3. etape er fra Bad Segerberg til Lüneburg, ca. 110 km.
  4. etape er fra Lüneburg til Bad Wilsnack, ca. 130 km
  5. etape er fra Bad Wilsnack til Berlin, ca. 130 km.

Vi cykler i samlet flok til Berlin; forældre, elever og lærere side om side.

Etaperne er tilrettelagt således at der primært køres på mindre befærdede veje. Vi bruger Garmin Edge GPS. Der er 2 depoter hver dag, første depot efter 50 km og sidste depot efter 100 km. I depoterne vil der enten være frokost eller kage, frugt og chokolade. Vi har en servicebil med os på hele turen.

Vi stiller krav til form og træningsindsats, hvis man vil cykle de 700 km til Berlin. Derfor er det vigtig at man får trænet igennem hele vinteren! I løbet af efteråret starter vi for alvor en målrettet træning med længere cykelture på landevejene omkring Elbæk og ved hjælp af spinning indendørs.

Hvert år får vi sponsoreret en del af tøjet til vores cykeltur fra mange forskellige virksomheder. Derudover har vi ligeledes hvert år følgeskab af et par entusiastiske forældre, som cykler med og får en stor oplevelse sammen med de elever og lærere, der er med på turen. At cykle fra Elbæk til Berlin er et tilbud eleverne får og er altså helt frivilligt, men turen vil uden tvivl give dig en kæmpe succesoplevelse, udfordringer og et kanon sammenhold med resten af gruppen.

De elever, der cykler mødes med de resterende elever og lærere ved Brandenburger Tor og bruger dagene efter på at se og opleve alt det Berlin har at byde på – masser af kulturel indsigt omkring byen og dens historie. Turen tilbage til Elbæk foregår med bus for ALLE, og cyklerne bliver transporteret hjem i trailere.

I 2018 cyklede 34 elever de 700 kilometer til Brandenburger Tor, hvor de blev mødt med bannere og jubel af alle skolens andre elever.

I kan se etaperne fra 2016 her:

1. etape
  2. etape
  3. etape
  4. etape
  5. etape

I kan se tidligere års etaper her:

1. etape

2. etape