Hvorfor skal man sende sit barn på efterskole?

Hos forældrene kan der ofte opstå en masse spørgsmål, når ens søn eller datter skal videre i skolelivet efter folkeskolen. Hvor skal de gå? Skal det være i 9. klasse eller 10. klasse?

Ved at vælge efterskole giver man sin søn eller datter mulighed for at få et helt unikt skoleår på en helt unik måde. Som efterskoleelev skifter du for en periode dine forældres adresse ud med efterskolens og flytter hjemmefra. Det kan virke skræmmende for barnet, men i særdeleshed også for forældrene. Der er et bånd og en tryghed man for en stund giver slip på, og et stort ansvar man overlader til nogen andre voksne – men hvor er det godt givet ud.

Et år på Elbæk Efterskole er et år, hvor din søn/datter tager afsted som barn og kommer hjem som et ungt menneske. Et ungt menneske, der har lært en masse om selv sig og ikke mindst om andre, og livet udenfor de trygge rammer hjemme.

Forældrene til tidligere elever på Elbæk Efterskole har herunder fortalt lidt om deres oplevelser og erfaringer før, under og efter at deres søn/datter har været elev et år (eller to) hos os.