At sende sit barn på efterskole er…

”En gave og oplevelse for livet, og erfaringer ved opholdet spreder sig som ringe i vandet til dem han omgås nu og senere i livet.”

”En investering i hans sociale, medmenneskelige, faglige og fysiske kompetencer nu og i fremtiden.”

”En øvelse i nederlag og sejre.”

”En øvelse i at mærke sin rummelighed og sine grænser og opleve andres.”

”En start på en livslang dannelsesrejse.”

”En intenst oplevelsesrigt år med gaver, udfordringer og at sige goddag og tage afsked.”

”Et valg i livet med tanke på at erfare noget anderledes, end det den alm. folkeskole kan tilbyde på flere parametre.”

”At indgå i et samarbejde med mange andre.”

”Den bedste gave man kan give sit barn.”

’”Berigende, udviklende, et savn, det bedste man kan gøre (hvis de selv vil).”

”En god måde at hive stikket for sit barn og give det et år med masser af oplevelser som vi forældre eller den almindelige skole ikke kan give.”

”Meget sundt for alle i familien. Det er første skridt i at kappe navlestregen og en vild rejse for den unge.”

”Første skridt på vejen til at give slip og stille sig på sidelinjen, hvor man mere tydeligt kan se, hvordan det unge menneske udvikler sig og tager ansvar for sig selv og fællesskabet.”

”Vores mulighed for at lade det unge menneske finde vejen til at udvikle sig, få egne holdninger og forholde sig til de værdier, som har betydning (under trygge forhold).”