Kontaktgruppe Elbæk Efterskole

Vil du prøve noget nyt? Så kom og oplev efterskolelivet hos os

Om skolen

Elbæk Efterskole ligger i landsbyen Elbæk mellem Odder og Horsens. Skolen blev startet i 1887. Indtil 1966 var skolen både fri- og efterskole, men herefter kørte skolen videre som ren efterskole.

Der går 144 elever på skolen. Vi har i skoleåret 2020-21 1 stk. 9. klasse og 5 stk. 10. klasser. Der er ligelig fordeling mellem drenge og piger.

Skolen er løbende udbygget og har gode faciliteter og bo-enheder. Eleverne er indkvarteret på 2-,3- og 4-mandsværelser, alle med bad og toilet, og eleverne bor alle i samme område på skolen.

Vi har rigtigt gode idrætsfaciliteter: To idrætshaller (den ene med tilskuerpladser), en spejlsal, et fitnesscenter og et springcenter, som afspejler, at gymnastik og idræt er væsentlige områder på skolen. Gymnastik er obligatorisk for alle med 5 ugentlige lektioner. Desuden har skolen gode musikfaciliteter og flere kreative værksteder. Skolen er ikke organiseret med linjer, men bygger i stedet på et meget bredt valgfagsudbud (11 valgfagstimer om eftermiddagen samt nogle om aftenen).

Elbæk Efterskole er en boglig skole. Det betyder, at eleverne ikke kan fravælge fysik/kemi eller tysk. Det betyder også, at vi lægger vægt på, at eleverne giver den boglige undervisning fokus og ikke ser deres efterskoleår som et fri-år fra skolebøger. Klasseværelserne er alle udstyrede med smartboards, og der er trådløst netværk på hele skolen.

Mød:  LOUISE som godt kan li’ at sy – og som er rytmegymnast og fodboldspiller.

Mød:  CAROLINA som synger i band – og går til pulstræning og spiller badminton.

Mød:  ALEXANDER som er springgymnast og fodboldspiller – og spiller guitar i band.

Mød:  BJARKE som spiller musik og går til madlavning – og så spiller han håndbold.

Det muntre ved efterskolelivet finder du i smilet hos eleverne, men hvis…

– du er til meget mere morskab så se Grease-Hygge-Gymnastik

– du er til noget mere happy, så se og hør Elbæk Efterskole Musik – HAPPY 30

– du er tro mod din egen barnesjæl, så se slideshow: Børnefødselsdag