Kontaktgruppe Elbæk Efterskole

Vil du prøve noget nyt? Så kom og oplev efterskolelivet hos os

Om skolen

Elbæk Efterskole ligger i landsbyen Elbæk mellem Odder og Horsens. Skolen blev startet i 1887. Indtil 1966 var skolen både fri- og efterskole, men herefter kørte skolen videre som ren efterskole.

Der går 144 elever på skolen. Vi har i skoleåret 2019-20 1 stk. 9. klasse og 5 stk. 10. klasser. Der er ligelig fordeling mellem drenge og piger.

Skolen er løbende udbygget og har gode faciliteter og bo-enheder. Eleverne er indkvarteret på 2-,3- og 4-mandsværelser, alle med bad og toilet, og eleverne bor alle i samme område på skolen.

Vi har rigtigt gode idrætsfaciliteter: To idrætshaller (den ene med tilskuerpladser), en spejlsal, et træningsrum og et springcenter, som afspejler, at gymnastik og idræt er væsentlige områder på skolen. Gymnastik er obligatorisk for alle med ca. 4 ugentlige lektioner. Desuden har skolen gode musikfaciliteter og flere kreative værksteder. Skolen er ikke organiseret med linjer, men bygger i stedet på et meget bredt valgfagsudbud (11 valgfagstimer om eftermiddagen samt nogle om aftenen).

Elbæk Efterskole er en boglig skole. Det betyder, at eleverne ikke kan fravælge fysik/kemi eller tysk. Det betyder også, at vi lægger vægt på, at eleverne giver den boglige undervisning fokus og ikke ser deres efterskoleår som et friår fra skolebøger. Klasseværelserne er alle udstyrede med smartboards, og der er trådløst netværk på hele skolen.

Mød:  LOUISE som godt kan li’ at sy – og som er rytmegymnast og fodboldspiller.

Mød:  CAROLINA som synger i band – og går til pulstræning og spiller badminton.

Mød:  ALEXANDER som er springgymnast og fodboldspiller – og spiller guitar i band.

Mød:  BJARKE som spiller musik og går til madlavning – og så spiller han håndbold.

Det muntre ved efterskolelivet finder du i smilet hos eleverne, men hvis…

– du er til meget mere morskab så se Grease-Hygge-Gymnastik

– du er til noget mere happy, så se og hør Elbæk Efterskole Musik – HAPPY 30

– du er tro mod din egen barnesjæl, så se slideshow: Børnefødselsdag